Kristers FlygsidaLockheed Super Constellation — enligt många ett av alla tiders vackraste flygplan (klicka här för att se en fin film på en landande Super Constellation).

För längre artiklar nedan anges sidoantal.

(Note: at the top of the page you can choose translation of this article to other languages, but don't expect the translation to be perfect — "Välj språk" means "Choose language")

Tekniskt om flyg (interna länkar):

Allmänt om flyg (interna länkar):

Flygsimulatorer (interna länkar):

(En del av artiklarna nedan handlar om simulatorer, vilka numera är nedlagda, eller om äldre versioner av simulatorer som idag är så uppgraderade att de kan ses som helt nya simulatorer. Jag har kvar artiklarna för de läsare som är intresserade av flygsimulatorhistoria. Och för de som fortsätter att flyga dessa äldre simulatorer, trots att de inte längre underhålls. Själv flyger jag, och många andra, fortfarande FS9 och Falcon 4. Den senare är hittills oöverträffad när det gäller realism. Den är helt enkelt i en klass för sig! FS9 har fördelen att man får väldigt höga frame rates, utan att ha en superdator, och därmed en mycket bättre flygkänsla. Dessutom verkar det som att många som bygger en hemcockpit till sin simulator, dvs en mer eller mindre riktig cockpit, ofta föredrar FS9. Jag gissar att detta beror på att FS9 är mer kompatibelt med de olika rattar och knappar och instrument som då måste kunna kommunicera med simuleringsprogrammet.)

I de olika artiklarna ovan finns mängder av externa länkar.


Till Kristers hemsida