Elite och Virtual Wings

     Semiprofessionella simulatorer    

 

Det finns också flygsimulatorer för hemdatorer som huvudsakligen vänder sig till proffs- och amatörpiloter, dvs till verkliga piloter som flyger riktiga flygplan. Det som utmärker denna typ av simulator är att man får tillgodoräkna sig viss flygtid när man flyger dem, under förutsättning att man har godkända flight controls (pedaler, spak etc).


Instrumentkonsol med två dataskärmar från
Precision Flight Controls (pris ca 8500 USD)

Jag känner till (det kanske finns fler) två simulatorer av denna typ som finns för både Mac och PC. Kännetecknande är att priset ligger betydligt över vad en vanlig simulator kostar, plus att de är förberedda för inkoppling av avancerad kringutrustning, som instrumentpaneler etc. Den tidigare nämnda X-plane ligger i en mellanklass och har också mer avancerade möjligheter för kringutrustning än de vanliga simulatorerna. Något annat som kännetecknar proffssimulatorerna är att man inte lagt ner speciellt stor möda på att modellera ett detaljerat och tjusigt landskap. Tvärtom! I allmänhet kan man inte heller titta på sitt eget plan utifrån (det kan man ju inte i verkligheten heller). Däremot har man lagt ner oändlig möda på att göra en exakt flygmodell (simulatorn skall bete sig som det riktiga planet) och en instrumentpanel som stämmer överens med originalet in i minsta detalj.


Instrumentpanelen hos en Bonanza i Elite (denna lilla bild ger inte rättvisa åt simulatorn)

Elite är den dyrare av de två nämnda simulatorerena och kostar i sitt enklaste utförande (med tre plan) ca 350 US dollar. Simulatorn finns också med flera plan och funktioner och kostar då upp till ett par tusen dollar. Omgivningssimuleringen i den demoversion jag testade bestod av ett landskap utan några som helst detaljer. Orsaken är att Elite är en ren IFR-simulator, dvs enbart avser att simulera instrumentflygning, där man uteslutande flyger på instrument utan att titta ut. Men instrumentpanelen å andra sidan, ojojoj!!! Fantastiskt detaljerad! Alla visare rörde sig på rätt sätt, allting, radio, VOR, NDB etc fungerade och lät som i verkligheten in i minsta detalj.


En Cessna 172 i Virtual Wings

Virtual Wings är något billigare och kostar 249 US dollar. Man får då med två plan, en Cessna 172 och ett annat mer avancerat enmotorigt plan med infällbart ställ (Aerospatiale TB20 Trinidad). Även här är instrumentbrädan helt fantastisk fast kanske inte lika detaljerad som i Elite. Å andra sidan är landskapet bättre gjort. Flygkänslan är helt otrolig, kanske det bästa jag känt hos någon simulator. När man lyssnar på signalen från en radiofyr hör man inte bara fyrens morsesignal utan också störningar i bakgrunden. Det låter precis som i verkligheten. Tyvärr tycks det som att Cat III, dvs företaget som gjorde Virtual Wings, är "out of business" numera. Jag hade en länk till dem tidigare, men jag upptäckte att den var död, och har inte lyckats hitta någon ny som fungerar. Så dessvärre har kanske Virtual Wings sällat sig till den långa raden av utdöda flygsimulatorer.

Dyra leksaker kanske, men fullt överkomligt för den verkligt intresserade. Speciellt om man tänker på att ett flygcert kostar ca 100 000 kr och då får man bara flyga VFR, dvs när det är god sikt. Vill man flyga på instrument (IFR) kostar det certet ytterligare 100 000 kr. Och sedan skall vi inte tala om vad det kostar att flyga.

Förutom instrumentpaneler av olika slag etc, etc kan man också köpa till en stol som vibrerar för att simulera motorvibrationer och turbulens etc. Detta påstås avsevärt öka realismen. Idag finns också en skara av entusiaster som bygger egna cockpits både till civila och militära plan. Vissa av dessa har, precis som de professionella simulatorerna, rörlighet i olika axlar och mer eller mindre fullständiga instrumentpaneler med riktiga instrument, vars utslag styra av datorer.

Nästa steg är sedan de flygsimulatorer som används av de stora flygbolagen, som mycket realistiskt efterliknar planens rörelse både på marken och i luften. Men då är man upp i priser på ca 100 miljoner kronor och då kan man nog lika gärna köpa ett ganska häftigt privatplan med full instrumentering och ändå ha pengar över för att leva gott resten av livet.

 

Elite:s hemsida

Tillbaka till Flygsimulatorer