"Godhet utan vishet och utan
gränser är bara en annan
form av ondska."
(John Paterson)

"Det är synd att 99% av
journalisterna skall fördärva
förtroendet för en hel yrkeskår"
(Okänd)

"Ormar äro älskliga varelser,
om man råkar tillhöra samma
giftgrupp"
(Artur Lundkvist)

"När försiktigheten finns överallt,
finns modet ingenstans."
(den belgiske kardinalen Mercier)

"Den som gifter sig med
tidsandan blir snabbt änka."
(Goethe)

"Civiliserade är de kulturer
och individer som respekterar
andra."
(Hört på Axesskanalen)

"Det tragiska med vanligt
sunt förnuft är att det
inte är så vanligt."
(Albert Einstein)

"Halv kristendom tolereras
men föraktas.
Hel kristendom respekteras
men förföljs."
(Okänd)

Senast ändrad: 2024 02 29 13:30

Jaha, så du vill maila mig...

På grund av att jag överhopats med mail, varav en del mycket långa, måste jag tyvärr införa följande regler (reglerna gäller givetvis inte för folk som känner mig personligt):

  1. Alla mail längre än ca en A4-sida*** kastas omedelbart utan att läsas (jag har fått mail på 15 A4-sidor). Varje mail med frågor/kritik får bara innehålla en enda fråga/frågeställning (jag har fått mail med 50 frågor i, och suttit hela helger för att svara). Om det är nödvändigt med längre mail får du först maila mig och berätta om vad du vill (debatt, kritik etc) och vad det handlar om. Finner jag att det är intressant och tycker mig ha tid, kommer jag kanske att göra ett undantag. Skolungdomar kommer att behandlas extra välvilligt.

  2. Man kan inte räkna med att få svar (de flesta mail kommer jag antagligen inte att besvara). Men jag lovar att läsa alla mail som kommer in (om de är max en A4-sida och innehåller en enda frågeställning). Men jag kommer bara att svara om jag känner att jag har tid, lust etc. Så bli inte sur om du inte får svar. Det är inte heller någon idé att du skriver och tjatar. Svarar jag inte, så svarar jag inte.

  3. Påpekanden av sakfel tas tacksamt emot. Jag kommer att ändra om kritiken är underbyggd.

  4. Förfrågningar om föreläsningar eller liknande besvaras givetvis alltid.

  5. De flesta mail jag får frågar om saker som redan finns på min hemsida. Använd sökmotorn för att hitta!

  6. Om du sänt ett mail så måste du vänta på svar innan du skickar nästa mail med frågor eller synpunkter (du kan ju alltid sända ett mail där du kontrollerar om jag fått ditt ursprungliga mail). Ibland kommer nya mail med nya synpunkter och frågor från en och samma person var och varannan dag, och till slut har jag tio obesvarade mail från den personen, vilket känns ganska hopplöst. Jag orkar inte med detta. Om du bombarderar mig med mail så kommer jag att slänga allihop utan att svara på något.

  7. Av skäl som anges i punkt 6 ovan, får du maximalt skicka mig ett mail per månad.

Tyvärr har jag tvingats till ovanstående, eftersom jag helt enkelt inte hinner svara på alla mail. Jag skulle vilja svara, men det går helt enkelt inte. Och i stället för att knäcka mig, så väljer jag att begränsa antalet mottagna mail. Tack för visad förståelse!

Du kan maila mig till adressen "krister.renard*gluefox.com". Ändra stjärnan till snabel-a efter att du kopierat in min adress i ditt e-postprogram. Orsaken till att jag inte gör en vanlig mail-länk och att jag skriver "*" i stället för snabel-a, är att jag nyligen bytt adress och genom att göra så här kommer jag att slippa en massa spam (skräppost). Spammarna har robotar som scannar alla hemsidor och så fort de hittar ett snabel-a, vet roboten att det normalt handlar om en e-postadress. Den läggs då in i spammarens adresslista. På det här sättet undviker jag att hamna i en massa spamregister.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

***) En A4-sida består av max 3 000 tecken inklusive blanksteg (jag bestämmer detta diktatoriskt — så det är ingen idé att komma med invändningar). Alla mail som jag bedömer ligger nära denna gräns, flyttas över till Word för kontroll av antalet tecken. Överstiger antalet tecken 3 000, slängs mailet utan att läsas.

© Krister Renard