"Godhet utan vishet och utan
gränser är bara en annan
form av ondska."
(John Paterson)

"Det är synd att 99% av
journalisterna skall fördärva
förtroendet för en hel yrkeskår"
(Okänd)

"Ormar äro älskliga varelser,
om man råkar tillhöra samma
giftgrupp"
(Artur Lundkvist)

"När försiktigheten finns överallt,
finns modet ingenstans."
(den belgiske kardinalen Mercier)

"Den som gifter sig med
tidsandan blir snabbt änka."
(Goethe)

"Civiliserade är de kulturer
och individer som respekterar
andra."
(Hört på Axesskanalen)

"Det tragiska med vanligt
sunt förnuft är att det
inte är så vanligt."
(Albert Einstein)

"Halv kristendom tolereras
men föraktas.
Hel kristendom respekteras
men förföljs."
(Okänd)

Senast ändrad: 2024 03 29 01:01

Genom att en man lyder Gud räddas en annan man till livet

Följande händelse berättades för mig av Stefan Abrahamsson april 1999 då jag, tillsammans med två gymnasieklasser, gjorde en studieresa med segelfartyget Elida. "Tarren" som nämns nedan var smeknamnet på Stefans pappa. Denne hade varit välbeställd bilförsäljare men på grund av all representation hade han så småningom blivit alkoholist. När han efter åratal av förnedring och kamp fick möta Jesus blev han helt fri från sin alkoholism. I sin tacksamhet beslöt han sig för att ge resten av sitt liv för Jesus. Han skaffade en segelskuta och började sommartid segla runt Sveriges kust och ha bryggmöten. Många har blivit frälsta genom Tarren Abrahamsson. Numera gör Elida mängder av seglingar med konfirmander och liknande. Tarren dog för ett par år sedan och Stefan har tagit över verksamheten. Dagens Elida är ett ytterst välutrustat segelfartyg som varje år tar emot mängder av konfirmander, vilka är ombord under några dagar.

En höstdag några år innan Tarren dog var Elida på väg genom Göteborgs skärgård. Det var dimma och Stefan stod vid rodret och Tarren låg i sin hytt och bad. Plötsligt kommer Tarren utrusande ur sin hytt och säger till Stefan, "Jag tar rodret. Gå och hämta din trumpet och gå ut på däck och spela ett solo. Herren talade till mig när jag bad. Men det är bråttom!" Till saken hör att Stefan är mycket duktig på att spela trumpet. Stefan protesterade först. Han tyckte det verkade meningslöst att spela mitt ute i skärgården i dimma, men gick i alla fall och hämtade sin trumpet. Efter att han spelat ett solo stoppade han tillbaka trumpeten i lådan igen och tog rodret. Han tyckte det hela verkade lite konstigt men han hade ju i alla fall uppfyllt sin pappas önskan.

Ett par år senare kommer en man fram till Tarren efter ett bryggmöte och berättar följande historia. För några år sedan hade han varit svårt sjuk, hans firma hade gått i konkurs och hans fru hade lämnat honom. Han hade beslutat sig för att begå självmord så han tog sin bil och körde ut till kusten där han visste att det fanns en hög klippa att hoppa från. När han stod uppe på klippan och hörde vågorna bryta mot klipporna, så for tankarna genom hans huvud. Långt inne fanns tanken på Gud. Hans mamma hade varit troende och ofta talat med honom om Jesus när han var liten. Så han sa högt, "Gud om du finns, ge mig ett tecken innan jag hoppar". Då hördes utifrån vattnet ett trumpetsolo. Den melodi som spelades var precis den kristna sång som hans mamma hade brukat sjunga för honom är han var liten. Det säger sig ganska självt att han avstod från att hoppa. Vad mer tecken kunde han begära? Mannen berättade att hans fru nu kommit tillbaka, han var helad från sin sjukdom och hans ekonomiska problem var borta.

Den som är villig att lyda Gud, kan uträtta mycket!!!

Tillbaka till avsnittet om "Underverk och bönesvar -- finns det?"

© Krister Renard