"Godhet utan vishet och utan
gränser är bara en annan
form av ondska."
(John Paterson)

"Det är synd att 99% av
journalisterna skall fördärva
förtroendet för en hel yrkeskår"
(okänd)

"Ormar äro älskliga varelser,
om man råkar tillhöra samma
giftgrupp"
(Artur Lundkvist)

"Outbildade idioter utgör inte
något större problem.
Välutbildade och intelligenta idioter
är däremot fullständigt livsfarliga.
De kan förstöra ett helt land på
nolltid."
(Okänd)

"Den som gifter sig med
tidsandan blir snabbt änka."
(Goethe)

"Civiliserade är de kulturer
och individer som respekterar
andra."
(hört på Axesskanalen)

"Det tragiska med vanligt
sunt förnuft är att det
inte är så vanligt."
(Albert Einstein)

"Halv kristendom tolereras
men föraktas.
Hel kristendom respekteras
men förföljs."
(Okänd)

Senast ändrad: 2019 02 15 17:27

Några i Sverige tabubelagda diskussionsämnen

— och annat som får känslorna att brusa...

— under ständig uppdatering —

Har du någon gång varit på en fest där alla varit glada och haft det jättetrevligt medan du själv bara känt dig ensam och deppad? Visst hade det väl varit skönt att förstöra festen även för de andra?! Jag menar, varför skall de ha roligt när du inte har roligt. Nedan finns några diskussionsämnen som garanterat kommer att förvandla de glada festdeltagarna till rasande vilddjur som försöker slita varandra i stycken. Den festen kommer man att tala om i månader efteråt. Tro mig, jag har testat det!

Det finns ämnen man helt enkelt inte får diskutera i Sverige. Dvs, man får gärna prata om dem, under förutsättning att alla närvarande tycker precis likadant (dvs tycker som Sveriges Radio och Television och majoriteten av journalistkåren i Sverige). Men, ve den som har en avvikande åsikt! Det intressanta är att man nästan aldrig bemöter de avvikande åsikterna, utan bara talar om hur dumma, obegåvade och illvilliga de är som inte ylar med vargarna.

Vissa av ämnena nedan ställer särskilda krav på festdeltagarna för att ge rätt resultat. "Macintosh kontra PC" fungerar bäst om de flesta deltagarna är 16- till 30-åriga datanördar eller teknologer (dock inte tekniska fysiker). Ämnet "Långkölade respektive kortkölade segelbåtar" förutsätter att majoriteten av de närvarande är seglingsintresserade och helst bör mer än femtio procent vara kappseglare för önskat resultat (slagsmål och ovänskap resten av livet). De övriga ämnena torde dock fungera alldeles utmärkt på vilka svenskar som helst. Helst bör de dock inte ha bott utomlands någon längre tid eller läsa utländska tidningar. Då kan de ju tro att det finns andra åsikter än vad de utslätade och självgoda svenska massmedierna företräder. Skulle de flesta deltagarna lyssna på BBC:s nyheter samt läsa The Economist, är det fara å färde. Då finns stor risk att festen i stället blir trevligare och trevligare allt eftersom diskussionen fortskrider. Och vem vet, då kanske du blir lite gladare och inte längre vill förstöra festen! Och det vore ju det allra bästa!

Krister gillar
Krister ogillar

© Krister Renard