"Det är synd att 99% av
journalisterna skall fördärva
förtroendet för en hel yrkeskår"
(okänd)

"Ormar äro älskliga varelser,
om man råkar tillhöra samma
giftgrupp"
(Artur Lundkvist)

"Ju längre ett samhälle
kommer från sanningen,
desto mer kommer detta
samhälle att hata dem
som säger sanningen"
(George Orwell)

"Den som gifter sig med
tidsandan blir snabbt änka."
(Goethe)

"Civiliserade är de kulturer
och individer som respekterar
andra."
(hört på Axesskanalen)

"Det tragiska med vanligt
sunt förnuft är att det
inte är så vanligt."
(Albert Einstein)

"Halv kristendom tolereras
men föraktas.
Hel kristendom respekteras
men förföljs."
(Okänd)

"För att komma till flodens
källa måste man simma
mot strömmen."
(Stanislaw Jerzy Lec)

Senast ändrad: 2019 08 20 17:14

Flygböcker

Nedan ges tips om intressanta flygböcker. Jag gör också en kortfattad sammanfattning/recension av respektive bok. Än så länge finns bara en bok, men listan kommer förhoppningsvis att växa. Jag planerar att ha med böcker både med svensk och engelsk text (utbudet på engelska är självklart enormt jämfört med vad som finns på svenska språket).

Den som söker flyglitteratur rekommenderas att botanisera hos Stenvalls nätbutik (eller att besöka deras butik på Föreningsgatan 12 i Malmö). Där kan man beställa böcker och få dem hemskickade. De har inte bara böcker om flyg, utan också om tåg, bilar, militärhistoria och liknande ämnen.

Internationellt finns flera stora nätbutiker med stort urval av flygböcker. En av dem är Book Depository (de levererar böckerna var du än bor i världen). Denna butik har alla sorters böcker och är således inte en ren flygbokhandel (skulle man av någon anledning hamna fel är det bara att i fältet "Keyword" skriva "aircraft").

För övrigt kan man googla på t ex "books aircraft" och liknande så hittar man ytterligare butiker som säljer flygböcker. Amazon har givetvis en hel del att välja på men är inte, på grund av sitt upplägg, lika lämpliga om man vill botanisera bland flygböcker och inte vet vilken bok man vill köpa. Fördelen med Amazon är att det ofta finns läsaromdömen om de olika böckerna. Och de har ju en hyfsat fungerande sökmotor.


Åke Stolt: Dödspilotens son — ett dokumentärdrama
DIBB Förlag, 2019.

Dödspilotens son är en märklig blandning av biografi, flyghistoria och flygteknik. Samtidigt som boken också visar sig vara en spännande, men samtidigt vemodig, roman. Den tar sin början när det svenska flyget precis har fötts och nu tar sina allra första stapplande steg (huvudsakligen så utspelar sig handlingen under perioden 1920-1940). Några av de mest kända svenska flygpionjärerna figurerar i boken (t ex Carl Cederström och Carl Silow). För att spara tid skall jag vara lite fräck och kopierar helt enkelt bokens baksidestext som sammanfattning. Innan jag delar mina personliga intryck.

Dödspilotens son är boken om Karl-Erik "Karle" Thellman, propellersnickare på Malmen i femtio år. Det är boken om flygets barndom och livet i både det civila och det militära Malmen i början av det förra seklet. Från första parkett kunde Karle följa flygets framväxt, den tekniska utvecklingen, piloternas mödor, hjältedåd och alltför många dödskrascher. Länge anade han att det var något fel i hans liv; han kände sig utanför, kärlekslös och undanskuffad. Flygarna blev hans vänner när andra svek, flygplanen blev hans stora kärlek och han utvecklade en märklig egenhet som kunde rädda liv. Den här boken skildrar en dramatisk och spännande tid i utkanten av Linköping. Den innehåller flera märkliga levnadsöden och tragedier.
Karle förde noggranna anteckningar över sitt liv, om människorna och flygplanen. Han publicerade också en del av sina minnen och åtskilliga initierade flygartiklar i bland annat Östgöta Correspondenten. Detta material och mer personliga dokument har legat till grund för den här boken. Karle var morbror till bokens författare [dvs Åke Stolt].

Östgöta Correspondentens dåvarande kulturchef, Åsa Christoffersson, skrev följande minnesord över Karl-Erik Thellman, "Denne ovanlige medarbetare visade med hela sitt livsverk och sin person hur livet formar en människa...".

På sätt och vis är Dödspilotens son kanske inte i första hand en flygbok. Eftersom stora delar av texten bygger på Karles anteckningar, kan den betraktas som en dokumentärroman och som en flyghistorisk bok. Eller som en levnadsbeskrivning om man så vill. Eller kanske snarare en överlevnadsbeskrivning, som visar oss hur en människas personliga demoner kan övervinnas (åtminstone till en del) av ett starkt och djupt intresse (i detta fall flyg). Vi får följa Karle från det att han är en ung pojke. Hans olika funderingar och problem. Hans pappa (som han så småningom, under stor smärta, upptäcker inte är hans biologiska pappa — han blev adopterad som liten) har sin frisörsalong i närheten av flygfältet på Malmen utanför Linköping (där svensk flyghistorias första kapitel skrevs). Många av kunderna är flygare, varav en stor del är charmerande adelsmän och andra högreståndspersoner. Hans styvpappa är en tolerant man och låter Karle vara nere i frisörsalongen när han inte är i skolan eller läser läxor. Karle får givetvis höra sådant som normala pojkar i hans ålder knappast får höra och han blir också något av flygarnas maskot. Det är här hans flygintresse växer fram. Bland det svåraste är när några av hans beundrade flygarvänner omkommer. Dessa tragedier berör Karle djupt och märker honom för livet.

I 14-årsåldern, när Karle är klar med skolan, blir han antagen på Malmens snickeriverkstad, där han så småningom avancerar till propellersnickare. Ett yrke som krävde stor hantverksskicklighet. Han är yrket troget under hela sitt yrkesliv och blir något av en nestor på området.

Redan personskildringen är som en egen bok. Man lär verkligen känna Karle med alla hans tankar och funderingar (givetvis känner man igen många av dessa från sin egen uppväxt). Samtidigt får vi en finstämd bild av hur flyget tar sin början i vårt land. Och lär också känna en del av de tidiga banbrytarna inom flygvärlden. Boken är djupt mänsklig och är så mycket mer än en ren flygbok. Flygare och flygtekniker och andra inom branschen är givetvis människor, och vill man verkligen förstå och insupa flygets begynnelse i Sverige, ja då måste man också lära känna människan innanför flygoverallen. Utan dessa hjältars mod och entusiasm och envishet hade det inte funnits något flyg idag. Bland hjältarna och pionjärerna finns givetvis också mekaniker, ingenjörer och andra skickliga yrkesmän (som Karle). Utan dessa trogna tjänare hade vi inte heller haft det flyg vi har idag. Jag rekommenderar varmt denna bok till var och en som är intresserad av svensk flyghistoria, men också till den som vill veta mer om hur det var att leva i Sverige under 1900-talets första hälft.

Bokens titel anspelar på den gåta som löper genom hela texten och som får sin spännande upplösning på slutet.

Dödspilotens son kan beställas på t ex Adlibris.com


 

Tillbaka till Kristers Hemsida.
Tillbaka till Kristers Flygsida
© Krister Renard